Delta Motorcycle draait al een hele tijd mee als Kempense motorwinkel. We schrijven het jaar 1979 wanneer Jean-Paul Claessen in Arendonk een motorzaak uit de grond stampt. In die beginperiode werden er vooral motorfietsen verkocht en hersteld. Wanneer de zaak uitgebreid moet worden, wordt er gekozen om van het landelijke Arendonk te verhuizen naar het centrum van Turnhout aan de Otterstraat. Dit gebeurt in 1989.
Waren er in de beginperiode vooral zware motoren die er over de vloer kwamen, de laatste 15 jaren werd de focus verlegd op scooters en lichte motorfietsen. In 2016 werd het tijd om de fakkel over te dragen en zo nam in dat jaar zoon Sander de motorhandel over. Delta Motorcycle is nu vooral officieel dealer van de Piaggio Group en elektrische lichte motorfietsen en scooters.

-Wist u dat; het merk Piaggio al bestaat van in 1884 en een fabriek had in Genua. Vele overnames werden gedaan waarbij de laatste in 2004 van Aprilia, dat zelf in 2000 Moto Guzzi al had overgenomen. De Aprilia fabriek staat nu in Noale, terwijl de Vespa fabriek in Pontedera staat voor de Europese en Amerikaanse markt.

-Wist u dat; Gregory Peck en Audrey Hepburn de Vespa scooter onsterfelijk maakten in de zwartwit filmklassieker ‘Roman Holiday’ uit 1953, waarbij beiden idyllisch door Rome ‘scooterden’….

-Wist u dat; er wereldwijd sinds 1946, toen het eerste Vespa model ontworpen werd, al meer dan 15 miljoen Vespa scooters verkocht zijn.

-Wist u dat; het woord Vespa komt van de vertaling van ‘wesp’ vanwege de slanke taille en het gezoem van de scooter.

-Wist u dat; Piaggio ooit begon met het maken van vliegtuigen en dat tot op heden nog altijd doet. In WOII waren hun fabrieken dan ook doelwitten voor de vele bombardementen.

-Wist u dat; In het verleden John Wayne, Marlon Brando en Dean Martin eigenaars waren van een Vespa.